miercuri, 9 mai 2012

CHIFTELUTE DE DOVLECEI

Pana acum doi trei ani, dovleceii nici nu existau pentru mine, acum mi se par superlegume: la gratar, la cuptor, pe bruschete sau in ciorba, sunt foarte buni ...secretul este sa ii condimentezi, pentru ca altfel nu au un gust concret.
Astazi, dupa cum v-ati dat seama ...avem o reteta cu dovlecei ...de data aceasta chiftelute cu dovlecei ...nu sunt prajite, ci rumenite la cuptor.

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 100 grame branza sarata (puteti folosi chiar si branza tofu)
  • 3 linguri de faina
  • o legatura de marar
  • sare, piper si praf de chili
  • 2  linguri ulei de masline
Curatam cei doi dovlecei de coaja, ii spalam si ii stergem cu un servet de hartie. Ii dam pe razatoare cu ochiuri mari si presaram sare, pentru a elimina apa din legume, presand in mani dovleceii. Amestecam dovleceii impreuna cu branza faramitata, mararul tocat, un ou, faina si condimentam cu sare, piper si chili dupa gust. Omogenizam ingredientele pana cand obtinem o compozitie bine legata.


Formam chiftelute pe care le trecem prim faina si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ei da ...nu prajim chiftelutele, ci le coacem in cuptor, nu inainte de a le stropi cu putin ulei de masline (nu mai mult de doua linguri).


Introducem tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Pe la jumatatea timpului de coacere avem grija sa intoarcem chiftelutele pentru a le rumeni pe ambele parti.
Sunt foarte gustoase ...si calde si reci. Va recomand sa le savurati langa un mujdei sau un sos de rosii de casa.


Va doresc ...Pofta buna!

10 comments:

Bravo, iubesc astfel de retete, sanatoase si gustoase ...

Ce bunatate!!!Am sa le fac si eu asa,la cuptor ;)
Danieluta

Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei, dar ma feream sa le pregatesc prea des din cauza prajitului. Sunt incantata ca mi-ai deschis o alta cale de a le pregati, la cuptor.

si mie imi plac mult dovleceii..

Le-am mai adaugat niste cartofi,patrunjel,adrei gras rosu si niste mezel fff lejer afumat 3 catei de usturoi si 3 cepe rosii...acuma sunt si ele in cuptor,sper ca vor fi delicioase:)multumesc pt reteta;)

Chiftelutele de dovlei au fost prima mea reusita culinara. Chiar ma gandesc ca n-am mai facut de mult. Arata perfect!

Rebeca, uite cum imi dai idei :) Iti multumesc si eu ...ma pui la treaba!

FabChef, si care era reteta primei reusite culinare? :)

Si eu fac chiftelute de dovlecei dar in loc de faina pun pesmet si mi se pare ca sint mult mai gustoase asa.Incearca ,sa vezi ca asa e.Cu drag,Sofia

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More