miercuri, 9 mai 2012

CHIFTELUTE DE DOVLECEI

Pana acum doi trei ani, dovleceii nici nu existau pentru mine, acum mi se par superlegume: la gratar, la cuptor, pe bruschete sau in ciorba, sunt foarte buni ...secretul este sa ii condimentezi, pentru ca altfel nu au un gust concret.
Astazi, dupa cum v-ati dat seama ...avem o reteta cu dovlecei ...de data aceasta chiftelute cu dovlecei ...nu sunt prajite, ci rumenite la cuptor.

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 100 grame branza sarata (puteti folosi chiar si branza tofu)
  • 3 linguri de faina
  • o legatura de marar
  • sare, piper si praf de chili
  • 2  linguri ulei de masline
Curatam cei doi dovlecei de coaja, ii spalam si ii stergem cu un servet de hartie. Ii dam pe razatoare cu ochiuri mari si presaram sare, pentru a elimina apa din legume, presand in mani dovleceii. Amestecam dovleceii impreuna cu branza faramitata, mararul tocat, un ou, faina si condimentam cu sare, piper si chili dupa gust. Omogenizam ingredientele pana cand obtinem o compozitie bine legata.


Formam chiftelute pe care le trecem prim faina si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ei da ...nu prajim chiftelutele, ci le coacem in cuptor, nu inainte de a le stropi cu putin ulei de masline (nu mai mult de doua linguri).


Introducem tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Pe la jumatatea timpului de coacere avem grija sa intoarcem chiftelutele pentru a le rumeni pe ambele parti.
Sunt foarte gustoase ...si calde si reci. Va recomand sa le savurati langa un mujdei sau un sos de rosii de casa.


Va doresc ...Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei