joi, 19 aprilie 2012

PLACINTA CU BRANZA SI STEVIE

Asta vara, in drumul spre serviciu treceam uneori pe langa o batranica, venea sa vanda langa statia de metrou cate ceva de prin gradina: rosii, vinete, fasole verde, patrunjel sau marar ... legume de gradina mici si pricajite, dar foarte gustoase. Am cumparat de cateva ori si am intrat in vorba cu dumneaei si nu are o poveste prea fericita (daca e adevarata). 
Anul acesta batranica a revenit. Ieri a adus stevie si patrunjel ...e lesne de inteles de ce batrana vine dintr-un sat de langa Bucuresti, sa vanda cateva legaturi de verdeata la metrou...
Si nu, nu ma intelegiti gresit, nu incurajez comertul la colt de strada ...insa e vorba de o batrana de 80 si ceva de ani ...care pentru cativa leuti bate atata drum ...inca de la 4-5 dimineata, pentru ca altfel nu mai poate urca in microbuz de atatia navetisti...

Cu stevia cumparata si cu branza si oua de tara, primite de la buna mea draga, am pus la cale aceasta placinta sarata.

Ingrediente:
  • 750 grame branza dulce de vaca (de saculet)
  • 100 grame cas de vaca proaspat (sau alta branza nesarata)
  • 2 legaturi de stevie
  • 1 legatura marar
  • 7 oua
  • 1 pachet foi de placinta congelate
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • 200 grame smantana
  • 150 ml apa minerala
  • sare
Lasam foile de placinta sa se dezghete timp de 2-3 ore. 
Curatam frunzele de stevie si le tinem prin apa clocotita 2-3 minute, apoi indepartam apa si tocam frunzele.
Pregatim umplutura: amestecam branza, casul de vaca, stevia si mararul tocat marunt impreuna cu 150 grame de smanatana si 5 oua. Adaugam sare dupa gust (depinde cat de sarata vreti sa fie placinta).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem pe rand doua foi de placinta pe care le ungem cu pensula cu ulei, punem un strat din amestecul de branza, apoi alte doua foi unse si tot asa pana cand terminam branza.
Inainte de a introduce tava in cuptor, taiem placinta cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Din ultimele doua oua, 50 de grame de smantana, apa minerala si un praf de sare obtinem o "glazura" pe care o turnam peste placinta. 
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem pana cand placinta devine rumena. Portionam placinta dupa taieturile pe care le-am facut inainte de coacere.
Puteti inlocui stevia cu spanac sau alte verzituri preferate.


Placinta cu branza si stevie poate fi un delicios mic dejun sau chiar o cina usoara!

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei