joi, 1 decembrie 2011

TORT COCONUT KISS

Nuca de cocos este una dintre preferatele mele ... de aici a plecat si ideea acestui tortulet raw ...da' nu v-am spus, azi experimentam din nou prajituri raw ...e fantastic de bun ...nici nu ma asteptam sa fie atat de gustos. Am plecat de la o reteta gasita pe gliving.com si am sfarsit prin a improviza datorita lipsei ingredientului  principal ...nuca de cocos proaspata....la noi in magazine nu prea se gaseste...

Ingrediente blat:
  • 150 grame caju hidratate
  • 100 grame nuca hidratate
  • 4 linguri ulei de nuca de cocos
  • 3 linguri miere
  • laptele de la o nuca de cocos
  • 100 grame fulgi de cocos
  • un praf de sare
Toate ingredientele se mixeaza. Compozitia rezultata o tranferam pe un platou si o presam intr-un strat uniform in forma unui cerc de tort. Blatul rezultat se introduce la congelator pana cand pregatim crema.


Ingrediente crema:
  • 1 nuca de cocos (miezul)
  • 2 banane
  • 5 linguri ulei de cocos
  • miere (5-6 linguri ...depinde cat de dulce doriti)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 fulgi de cocos
  • un praf de sare
Mixam toate ingredientele. Turnam compozitia peste blatul de nuci. Dam forma de tort la congelator pentru cateva ore. Inainte de servim lasam sa se decongeleze cateva minute si apoi taiem cu ajutorul unui cutit.

Am decorat tortuletul cu fulgi de nuca de cocos si zmeura, culeasa chiar de mine asta-vara (o dulce parfumata amintire de pe Transalpina).
Am avut un degustator pe care cu chiu cu vai l-am oprit sa dea gata tortuletul de la prima degustare... mai este si maine o zi, nu !!! Concluzia lui ...bun rau !!!


Pofta buna !

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei