duminică, 2 octombrie 2011

PASTE CU TON SI MAZARE

Imi plac pastele ...cu legume, cu verdeata, cu putina carne (deobicei peste) ...le pregatesc uneori seara cand ajung de la serviciu  si nu avem ceva gatit...sunt rapide si gustoase, sa recunoastem. 
Reteta de azi "am furat-o" de la tata, el e specialistul in paste al familiei...
Revenind la reteta, e foarte simpla, insa nu si dietetica (atentie contine branza topita). 
Asadar ...sa trecem la treaba ...

Ingrediente:
  • 500 grame paste
  • 1 conserva de ton
  • 1 conserva de mazare
  • 6 felii de branza topita
  • parmezan pentru servire
  • patrunjel
  • sare
Punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste adaugam pastele si lasam pastele sa fiarba al-dente (1-2 minute mai putin decat instructiunile de pe ambalaj). Intr-un vas punem continutul conservei de ton, branza topita si mazarea, peste care adaugam pastele scurse de apa si sare. Punem un capac peste vas si omogenizam prin miscari circulare. Branza se va topi, datorita pastelor si va forma un sos de legatura.


Punem paste in farfurie, presaram parmezam, patrunjel si servim calde. Va garantez ca sunt exceptionale! 


Pofta buna sa aveti !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei