duminică, 9 octombrie 2011

MAMALIGA IN STARTURI LA CUPTOR

Ce am pregatit bun in week-end ?! ...ei bine, mamaliga ...
Cand eram mica, bunica facea la tara in fiecare zi, iar noi copiii infigeam  nerabdatori bucati de branza, sa se topeasca ...o bunatate ce mai! Mamaliga era atunci pe post de paine, caci painea se gasea mai rar.
Mamaliga a ramas in meniul nostru, insa o pregatim ceva mai rar si atunci cand facem alegem varianta in starturi sau ca si garnitura la o alta mancare (varza, saramura, etc).
Mamaliga in straturi la cuptor are o mie si una de variante, in functie de pofte ...cu branza sarata, de burduf, carnati, cu afumatura, cu smanatana, cu ou ...vedeti !!! 

Ingrediente:
  • apa
  • malai
  • sare
  • telemea de vaca
  • 3 carnati de casa
  • 2-3 oua
  • smantana
Punem la fiert ouale. Taiem felii carnatii, ii prajim si ii scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime.

Fierbem o mamliguta mai moale (cantitatea este in functie de cati participanti aveti la masa). Pun apa la fiert cu un praf de sare si apoi adauga treptat malaiul amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Atentie! Folositi un vas de tuci pentru ca mamaliga tinde sa se lipeasca. Lasam pe foc pana fierbe malaiul.
Intr-un vas uns cu putin ulei sau unt punem un strat din mamaliguta, peste felii de oua fierte, presaram telemea si adaugam carnatii prajiti.



Adaugam un strat de mamaliguta si presaram din nou telemea. Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Servim mamaliguta cu smantana.


Reteta sponsorizata, savurata si prelucrata de Photo-HQ.

Pofta buna!!!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei