Nu, nu este o banala prajitura cu prune ...ci este o combinatie minunata intre nuca de cocos, scortisoara si prune ...
Anul acesta vedeta toamnei pentru mine este pruna ...magiun de prune, dulceata de prune, prajitura cu prune sau pur si simplu fructe proaspete.


Ingrediente:
  • 4 oua mari (5 oua mici)
  • 230 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 ml unt topit/ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 grame faina
  • 5 linguri fulgi de cocos 
  • o mana chipsuri de cocos
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 500 grame prune
  • scortisoara
  • un praf de sare
Spalam prunele, le taiem pe jumatate, scoatem samburii si presaram din belsug scortisoara.
Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 200 de grame de zahar adaugat treptat.
Mixam galbenusurile impreuna cu restul de zahar, zahar vanilat si un pic de sare timp de cinci minute. Adaugam treptat uleiul si apoi laptele caldut. Amestecam faina cu nuca de cocos, praful de copt si o adaugam la compozitia de galbenusuri. Cu o spatula de lemn, adaugam albusurile batute spuma, omogenizand usor de sus in jos.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, turnam aluatul, presaram cateva chipsuri de cocos si asezam una langa alta bucatile de prune pudrate bine cu scortisoara. Cantitatea de aluat rezultata este indicata pentru tava clasica a unui cuptor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana cand prajitura devine aurie. Rezulta o pufosenie in toata regula ...care nu va rezista prea mult timp :)


Pofta buna !!!!

0 Comentarii