sâmbătă, 30 iulie 2011

CHEESECAKE CU RICOTTA SI ZMEURA

Daca anul trecut vedetele verii au fost capsunele, anul acesta a venit randul zmeurei ...mai ales ca  am avut ocazia sa culeg ceva zmeura din varful muntelui si sa pun ceva provizii de-o parte :) zmeura dulce si parfumata. Prajitura e de-a dreptul delicioasa si asemanatoare cu cheesecake-ul cu capsune.
Daca initial am pornit de la ideea unui tiramisu cu fructe de padure, de la piata si pana acasa m-am razgandit si am decis ... cheesecake cu ricotta si zmeura.

Ingrediente:
  • 1 pachet si 1/2 biscutiti digestivi Dobrogea
  • 100 grame unt
  • 500 grame branza Ricotta
  • 200 grame zahar
  • 3 oua mici
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 400 grame zmeura
  • 3 linguri de miere
Biscuitii se sfarama si se amesteca impreuna cu untul topit. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun biscuitii si se intind intr-un start uniform pe toata suprafata. Cuptorul se regleaza la 200 grade Celsius si se da tava pentru 10 minute, apoi se lasa blatul sa se raceasca.
Urmeaza pregatirea amestecului de branza. Oualele se mixeaza impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, apoi se adauga branza ricotta si se omogenizeaza. Amestecul se pune peste blatul de biscuiti pregatit mai devreme si se introduce tava la cuptor (180 grade Celsius) pentru aproximativ 40-45 de minute (timpul difera in functie de tipul cuptorului, prajitura trebuie sa fie rumena la suprafata).
Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza zmeura, se indeparteaza samburii, trecand-o printr-o sita, se amesteca impreuna cu 2-3 linguri de zmeura si se punea deasupra cheesecake-ului racorit. Se orneaza cu fructe si se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei