marți, 24 mai 2011

BRIOSE CU AFINE SI NUCA DE COCOS

Briose, n-am mai facut de mult briose ...imediat mi-a venit ideea sa combin afine (ultima punguta din proviziile de anul trecut) cu nuca de cocos ...iata ce a iesit....

Ingrediente:
  • 250 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 125 grame zahar
  • 125 grame afine
  • 1 plic zahar vanilinat
  • sare
Punem ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, zahar vanilinat, nuca de cocos si un praf de sare) intr-un vas, iar in altul ingredientele lichide (lapte, ulei, ou). Amestecam continutul celor doua vase si obtinem o compozitie de  consistenta unei smantani. Adaugam afinele si omogenizam usor.


Intr-o tava de briose, tapetata cu hartiute de copt, turnam aluat de briose si presaram alte cateva afine. Coacem briosele pana devin rumene (aproximativ 25-30 de minute la 180 grade). Servim! Pofta buna!


Briosele au fost un mic cadou dulce pentru ziua mamei de sambata ...La multi ani, mama!!!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei