sâmbătă, 2 aprilie 2011

PAINE DULCE CU BANANE (BANANA BREAD)

Painea dulce cu banane este o specialitate americana, gustoasa si foarte aromata datorita bananelor. Se obisnuieste sa fie servita la micul dejun, alaturi de o cana de ceai sau de cafea. Exista o multime de variante: cu nuci, cu ciocolata, cu scortisoara, cu scortisoara, cu diverse toppinguri, etc. Pe mine m-a uimit cat de repede se pregateste si cat este de delicioasa.

Ingrediente:
  • 220 grame faina 
  • 130 grame zahar
  • 3 banane coapte
  • 2 oua
  • 125 ml unt topit
  • o mana de nuci
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o forma cu hartie de copt sau tapetam cu unt si faina.
Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.
Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sare. Curatam bananele si pasam doua bucati si jumatate (cealalta jumatate o vom folosi la decor). In al doilea vas omogenizam untul topit, doua oua si bananele pasate.


Amestecam continutul celor doua boluri si turnam compozitia rezultata in tava pregatita la inceput. Decoram painea dulce cu feliute de banane sau nuci.


Introducem forma in cuptor si coacem prajitura pana cand se rumeneste (aproximativ 50-60 de minute). Pentru a fi siguri ca s-a copt si  in interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prajitura din tava, lasam sa se raceasca si apoi putem sa trecem la degustare.


Painea dulce cu banane este foarte aromata si pentru un plus de savoare, putem sa-i adaugam scortisoara sau  nucsoara. Se serveste cu o ceasca de cafea sau ceai (verde spun eu) ori un pahar cu lapte.


Pofta buna si ...sa fim sanatosi !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei