Anul trecut am experimentat vopsirea oualelor rosii cu foite de ceapa si a fost o neasteptata reusita. Anul acesta am vopsit si oua galbene, tot fara vopsea de oua ...folosind turmeric. O sa ma intrebati ce-i turmericul? Ei bine, este o planta, din a carei radacina se obtine un condiment de culoare galben, originar din regiunea indo-malaeziana. Condimentul se gaseste si la noi usor, in magazinele naturiste, tip plafar.

Ingrediente:
  • 2 linguri turmeric
  • 2 linguri otet
  • un praf de sare
  • 6-7 oua
  • 2 linguri ulei (luciu)
  • 1 litru apa
Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si turmericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si lasam sa fiarba pentru 20 -25 de minute. 


La final scoatem ouale galbene pe un servetel si le stergem imediat cu un servetel imbibat in ulei.

 

Putem vopsi oua in mod natural cu foite de ceapa rosie pentru o culoare rosie si cu turmeric  pentru oua galbene. Asadar nu avem nevoie de toate vopselurile si chimicalele! Stiu ca unii vor spune ca nu au iesit perfecte, precum vopseaua clasica pentru oua, insa sunt mult mai sanatoase, nu ne murdarim pe maini si nici nu mancam albus rosu plin de chimicale.
Spor la treaba pregatirile de Pasti!


0 Comentarii