vineri, 18 martie 2011

PRAJITURA CU MAC

Daca tot e post ...prajituri de post sa fie. Reteta am gasit-o in suplimentul Libertatea pentru femei - Retete, este simpla simpla, foarte gustoasa si contine mac, mult mac. Diferenta este ca am inlocuit bicarbonatul de sodiu cu praf de copt. Acum va las si pe voi sa o pregatiti si va astept cu impresii ...

Ingrediente:
  • 2 cani de faina
  • 200 grame zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei 
  • 150 grame mac
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • magiun de prune (productie proprie)
  • decor: crema de roscove/ciocolata
Amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si macul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
Scoatem din tava blatul de mac, lasam sa se racoreasca si apoi taiem pe din doua, obtinand astfel doua foi. Intindem pe prima foaie magiun de prune, apoi adaugam a doua foaie. Taiem prajitura in bucatele si glazuram cu crema de roscove sau ciocolata.

Prajitura cu mac

...se potriveste cu o cafeluta.
Week-end placut !

Si dovada Anei, a pregatit-o si i-a placut mult ...



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei