miercuri, 23 martie 2011

CHEESECAKE CU ZMEURA (RAW)

...imi place foarte mult zmeura, de fapt cui nu-i place zmeura?! In toiul primaverii gasim doar varianta congelata, asa ca am dat fuga la hypermarket si am gasit (de provenienta poloneza). Proviziile mele s-au epuizat demult (apropo de asta, prin iulie-august va voi arata si cum congelez eu zmeura). Am combinat ideea tartei de lamaie cu pofta mea de zmeura si iata ce-a iesit ...o minunatie ...credeti-ma pe cuvant.

Ingrediente:
  • 4 cani nuci caju
  • sucul de la doua lamai
  • 1 1/2 cana miere 
  • 1 cana unt de cocos/ulei de palmier 
  • un praf de sare
  • 300 grame zmeura 
  • nuca de cocos pentru decor
Hidratam nucile caju minim 10 ore. Mixam doua cani de caju, apoi adaugam zeama de lamaie, un praf de sare, jumatate din cantitatea de miere si unt de cocos pana cand obtinem o pasta cremoasa. Dam compozitia la frigider. 
Mixam si celelalte doua cani de nuci caju impreuna cu miera ramasa si zmeura. Spre final adaugam untul de cocos ramas si praful de sare.
Intr-o forma de tort alternam cele doua compoziti. Dam forma la congelator pana cand prajitura se intareste. Inainte de a servi decongelam cheesecake-ul in frigider. Ornam cu nuca de cocos sau fructe (zmeura mea a fost destul de zobita si nu am putut sa decorez).

Cheesecake cu zmeura (raw)

Prajitura poate fi pastrata pana la sapte zile in congelator (atentie: este de preferat intr-un compartiment separat de alte produse ). 

Cheesecake cu zmeura (raw)

Pofta buna si ...o zi cat mai insorita!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei