sâmbătă, 5 martie 2011

CARTOFI CU USTUROI

Daca tot se apropie perioada postului, ma gandesc sa postez cat mai multe "retete de sezon". Pentru ca  e inca iarna, desi e martie, legumele si verziturile de primavara se lasa asteptate.... leguma de baza ramane cartoful. Azi avem cartofi la cuptor cu usturoi si tot felul de mirodenii aromate. Reteta de fata se pregateste aproximativ la fel ca si cartofii la cuptor, despre care va vorbeam cu ceva timp in urma.

Ingrediente:
  • 500 grame cartofi potriviti
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 4 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare si piper
Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem in patru si ii fierbem cartofii pe jumatate. Intre timp curatam cei doi catei de usturoi. Intr-un mojar pisam usturoiul, boabele de mustar si adaugam uleiul de masline. Condimentam amestecul nostru cu sare, piper si cimbru.
Dupa ce cartofii s-au fiert pe jumatate, indepartam complet apa si adaugam amestecul de ulei si mirodenii. Punem cartofii in tava tapetata cu hartie de copt, presaram inca putin cimbru si dam tava la cuptor. Cand cartofii devin rumeni  ....sunt gata. Se servesc ca si garnitura sau pur si simplu cu o salata  sau muraturi.  Sunt foarte aromati, intr-un cuvant deliciosi. Va doresc pofta buna!

Cartofi cu usturoi

Dupa cum se poate vedea, "sedinta foto" a fost un pic sabotata de o manuta nerabdatoare :) ...

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei