luni, 14 februarie 2011

TOCANITA DE CIUPERCI

Azi tocanita de ciuperci ...si simpla si buna ...
Imi plac ciupercile si le pregatesc ori de cate ori am ocazia: supe crema, bruschete,  pizza, crude-marinate (va voi povesti intr-o postare viitoare despre aceasta marinare) ...

Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml suc de rosii/3 linguri bulion
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper
Curatam ciupercile, le clatim si le taiem (cea mai grea etapa de altfel - eu am cooptat un ajutor si cat timp el a executat operatiunea, eu am pregatit celelalte legume, ba chiar le-am si calit).

Tocanita de ciuperci

Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam morcovul si telina taiate (eu le-am robotit pentru ca se calesc mai repede). Dupa ce legumele s-au calit, punem si ciupercile. Daca este cazul, adaugam si o jumatate de cana de apa, atentie ciupercile vor elimina apa pe care o contin. Lasam sa fiarba.

Tocanita de ciuperci

Cand ciupercile sunt fierte, adaugam sucul de rosii, condimentam cu sare si piper si mai lasam tocanita sa fiarba pentru inca 10 minute. Indepartam vasul de pe foc si presaram patrunjel proaspat. Servim!

Tocanita de ciuperci

Pofta buna si o saptamana usoara!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei