duminică, 6 februarie 2011

TARTA CU MERE - RAW

Cui nu-i place combinatia nuci si mere ...mana sus!? Nici o manuta ridicata ....bun ...:)
Merele sunt singurele fructe romanesti pe care le mai gasim acum la piata si cum de placinta cu mere clasica m-am cam saturat, azi am pregatit cateva tarte crude cu mere si nuci. 
Rezultatul ... o minunatie !!!

Ingrediente:
  • 1 cana de nuci
  • 2 mere marisoare
  • 15 curmale fara samburi
  • cateva stafide
  • 1 lingura de miere
  • scotisoara
  • nuca de cocos
Hidratam separat 5-6 ore nucile si curmalele. Pentru blatul de nuci mixam nucile si 10 curmale pana obtinem o compozitie maleabila. In forma de briose cu hartiute de copt punem blat de nuci si modelam astfel incat sa obtinem cosulete. Dam tava la frigider pana cand pregatim umplutura.
Curatam merele de coaja si le taiem felii (oprim cateva pentru decor). In robotul de bucatarie mixam merele impreuna cu stafidele, restul de curmale hidratate, scortisoara si mierea. Cu acest amestec umplem cosuletele cu nuca. Decoram cu feliute de mar si nuca de cocos.

Tarta raw cu mere

Din cantitatile retetei au iesit sapte tarte cu mere, insa credeti-ma pe cuvant ca nu sunt suficiente, asadar dublati cantitatile. Data viitoare eu o voi pregati intr-o forma de tarta clasica.

* * *
Pofta buna si ...o duminica insorita tuturor!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei