duminică, 20 februarie 2011

RULOURI DULCI CU MAC

V-am mai spus cu ceva timp in urma ca-mi plac prajiturelele cu mac. Am incercat tot felul de combinatii: chec cu mac si nuca de cocos, cozonac cu nuci si mac, clatite cu mac, prajitura cu mac glazurata sau mini-cornuri cu mac. Asadar azi dupa cum banuiti ...avem ceva dulce cu mac ...mai exact rulouri dulci cu mac. Reteta de fata am gasit-o la o buna prietena, Lucia, pe forumul RC.

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 2 linguri ulei 
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 grame mac
  • 50 grame nuca de cocos (optional)
Intr-un vas amestecam faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, adaugam laptele (oprim doua linguri pentru compozitia de mac) uleiul si un ou. Framantam bine aluatul pana se desprinde de pe vas si il lasam acoperit, la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pregatim crema de mac: batem un albus impreuna cu 2-3 linguri de zahar, 2 linguri lapte si la final adaugam semintele de mac si nuca de cocos. 
Intindem aluatul intr-o forma pe cat posibil dreptunghiulara, presaram uniform toata cantitatea de mac. Rulam pe lungime, dinspre ambele margini spre mijloc si despartim cele doua rulouri formate printr-o taietura. Obtinem astfel doua rulouri mari pe care le taiem in bucati de 3-4 cm lungime si le asezam direct in tava. Ungem rulourile cu galbenus de ou si lasam sa dospeasca pentru inca 10 minute.

Pateuri cu mac

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem rulourile pana cand se rumenesc.

Pateuri cu mac


Pateuri cu mac

Pofta buna si o duminica frumoasa ...cat mai putin friguroasa!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei