marți, 1 februarie 2011

OMLETA CU CIUPERCI SI OUA DE PREPELITA

Se spune ca oualele de prepelita sunt mai sanatoase decat cele de gaina deoarece contin mai mult fosfor, de cinci-sapte ori mai mult fier si de n ori mai multe vitamine. Exista tot felul de cure pe baza de oua crude pentru diferite afectiuni.
Mie imi plac ca-s tare mititele, insa nu pot sa spun ca au un gust aparte fata de cele de gaina.
N-am mai pregatit demult ceva pentru sectiunea mic dejun, asa ca astazi a sosit momentul pentru o gustoasa omleta cu ciuperci si oua de prepelita. E minunat sa incepi ziua cu un mic dejun pe cinste, alaturi de cei din familie.

Ingrediente:
  • o cutiuta cu 21 oua de prepelita
  • 4-5 ciuperci proaspete
  • 1/4 ardei iute tocat
  • sare si piper
Intr-o tigaie antiaderenta se pun ciupercile, le lasam pe foc vreme de 5-6 minute avand grija sa le rasucim. Intr-o farfurie spargem toate ouale si condimentam cu sare, piper si ardei iute. Turnam amestecul de oua peste ciuperci si coacem omleta pe ambele parti. 

Omleta cu ciuperci si prepelita

Va recomand sa serviti alaturi de o salata de legume sau alte verdeturi! Pofta buna si o zi buna sa aveti!

Omleta cu ciuperci si prepelita

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei