marți, 4 ianuarie 2011

TORT PADUREA NEAGRA - RAW

Prajiturele raw m-au cucerit pentru totdeauna :P marturisesc pe drept cuvant ...
...dupa tarta cu lamaie, a urmat tortul Padurea neagra care a fost o adevarata minunatie ...
...ce ti-ai putea dori mai mult decat ... ceva dulce ...cu multa ciocolata neagra ...cu nuci si visine ...mmm 
Reteta bineinteles o am de la Ina, nu este deloc costisitoare, pregatirea propiu-zisa nu dureaza mai mult de 15 minute, iar ingredientele in mare parte se gasesc cu usurita in orice hypermarket. Asadar sa-ncepem...

Ingrediente blat:
  • 1/2 cana nuci (orice piata)
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos (Plafar)
  • 1-2 linguri miere
  • 3 patratele ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • un pic de sare
Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il aranjam pe un platou cu ajutorul unei forme de tort. Dam la frigider pana pregatim crema.
    Ingrediente crema:
    • 2 cani caju crud hidratat (hypermarket/supermarket)
    • 1/2 cana miere sau sirop de artar (magazin naturist)
    • 1/4 cana apa 
    • 4 patratele ciocolata neagra
    • 1/4 cana unt de cocos (casa Rawz) - am inteles ca se poate inlocui cu ulei de palmier
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 3/4 cana cacao
    • un praf de sare
    Masuram ingredientele, le punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o crema. Turnam o parte din aceasta crema peste blat, adaugam visine pe toata suprafata tortului si apoi restul de crema. Dam tortul la congelator pana se intareste. Inainte de a-l servi, scoatem forma de tort si taiem. Pofta buna!

    Tort "Padurea neagra" - raw


    Copyright © 2014 În bucataria Sabinei