vineri, 21 ianuarie 2011

TARTA CU MANDARINE

Tot din seria dulciuri crude ...tarta cu mandarine. Bineinteles Inei ii multumesc si pentru aceasta reteta ...absolut delicioasa.

Blatul:
  • 1 si 1/2 cana (250ml) nuca hidratata 2 ore in apa
  • 1/2 cana stafide sau curmale fara samburi
  • un praf de sare
Toate cele trei ingrediente se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o pasta lipicioasa. Pe un platou se pune o forma de tort (cerc de tort) si se pune aluatul de blat. Se niveleaza blatul pe toata suprafata platoului si apoi se da la frigider pana se pregateste crema.

Crema:
  • 2 cani feliute de mandarine curatate de pielite
  • 1 si 1/2 cana caju hidratat 2 ore in apa
  • 1/2 cana miere
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 unt de cocos/ulei de palmier
  • un praf de sare 
Se pun in robotul de bucatarie nucile caju, mandarinele, mierea, esenta de vanilie si se mixeaza pana ce se obtine o pasta cremoasa. Se adauga apoi untul de cocos topit/uleiul de palmier, un praf de sare si se omogenizeaza. Se toarna crema obtinuta peste blatul de nuci si se da forma de tort la congelator pana se intareste.
Inainte de servire, se scoate tarta si se lasa aproximativ 15 minute sa se decongeleze, apoi se taie.Tarta se pastreaza in congelator si se poate pastra pana la 7-8 zile.
Se poate servi simpla sau cu topping de fructe (capsune, afine, zmeura mixate).

Tarta cu mandarine

Si la final o feliuta pentru curajosi :)

Tarta cu mandarine

Week-end placut tuturor !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei