vineri, 28 ianuarie 2011

SUPA CREMA DE LEGUME

Stiu ca din colectia de supe si ciorbe lipsesc supele crema clasice - de legume si de ciuperci. De-a lungul timpului le-am pregatit, insa nu le-am "imortalizat". Asadar azi e vineri, e zi de post, numa' bine povestim despre supa crema de legume. ...simpla, fina si cremoasa.Ce poate fi mai bun intr-o seara de iarna geroasa, o supa crema usoara ?!

Ingrediente:
  • 3 cartofi potriviti
  • 1/2 telina
  • 2-3 morcovi
  • 200 grame dovlecei (congelati din vara)
  • 200 ml suc de rosii
  • cimbru uscat
  • sare si piper
Curatam cartofii, telina si morcovii, le taiem in bucatele mici si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si sucul de rosii. Lasam sa fiarba inca 10 minute si luam vasul de pe foc.
Dupa ce legumele s-au racorit putin, pasam legumele cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unui mixer vertical. Condimentam cu sare, piper si cimbru.
Servim cu o portie mica de crutoane si decorata cu legume deshidratate

Supa crema de legume

Pofta buna si week-end insorit!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei