sâmbătă, 15 ianuarie 2011

SALATA CU SFECLA ROSIE

Daca tot am inceput anul cu multe retete vegetariene (sau cel putin ovo-lacto-vegetariene) continuam in aceeasi nota ...salata cu sfecla rosie cruda. In piete se gaseste din belsug aceasta radacinoasa ...si putem pregati foarte repede o garnitura sau de ce nu chiar o cina usoara.

Ingrediente:
  • o sfecla rosie potrivita
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline/de in
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 lingurite seminte (floarea soarelui/susan/canepa)
  • un praf de chimen
  • optional - cativa vlastari de floarea soarelui
  • sare si piper
Curatam de coaja sfecla rosie si morcovul, le clatim cu apa si apoi le dam pe razatoarea mare. Intr-un vas punem legumele rase si adaugam zeama de lamaie, ulei, seminte si condimentam cu praf de chimen, sare si piper. Amestecam bine si servim. Salata este mult mai gustoasa daca o lasam la frigider pentru un sfert de ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Salata cu sfecla rosie

Pofta buna si week-end placut!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei