vineri, 5 noiembrie 2010

TOCHITURA

Desi nu sunt o mare consumatoare de carne, am acceptat provocarea celor de la Angst, de a pregati impreuna o reteta cu produsele lor. Am ales tochitura pentru ca presupune mai multe sortimente de carne si preparate din carne.
Stiu ...tochitura este un preparat destul de greu de digerat, insa o data pe an, nu strica sa o incercati ...asadar inloc sa comandati la restaurant o tochitura (care de cele mai multe ori este pregatita din resturi), mai bine pregatiti-o chiar voi acasa, chemati-va si prietenii si aveti deja ingredientele pentru o petrecere pe cinste.

Ingrediente:
  • 500 grame pulpa porc
  • 5-6 carnati de oaie traditionali
  • 6 feliute kaiser afumat
  • 300 grame ficat de porc
  • 250 grame ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 400 ml suc de rosii/4-5 linguri bulion
  • 1 ardei rosu iute
  • usturoi
  • ulei
  • telemea si oua prajite pentru servire
  • sare, piper si boia
Carnea de porc se taie cubulete si se prajeste in ulei. Se scoate carnea si se caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras si ciupercile.
Adaugam feliutele de kaiser afumat, carnea prajita mai devreme si ficatul de porc taiat cubulete. Cand legume si carnea s-au calit, se toarna peste tochitura 250 ml apa si lasam sa fiarba.
Cand toate legumele si carnurile sunt fierte se adauga sosul de rosii/bulionul precum si carnatii de oaie taiati bucatele. Se lasa sa fiarba tochitura pana cand sosul scade. La final se condimenteaza cu sare, piper, ardei iute si usturoi tocat fin.
Servim cu mamaliguta, oua prajite si telemea presarata deasupra.
Pofta buna!

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei