vineri, 5 noiembrie 2010

TOCHITURA

Desi nu sunt o mare consumatoare de carne, am acceptat provocarea celor de la Angst, de a pregati impreuna o reteta cu produsele lor. Am ales tochitura pentru ca presupune mai multe sortimente de carne si preparate din carne.
Stiu ...tochitura este un preparat destul de greu de digerat, insa o data pe an, nu strica sa o incercati ...asadar inloc sa comandati la restaurant o tochitura (care de cele mai multe ori este pregatita din resturi), mai bine pregatiti-o chiar voi acasa, chemati-va si prietenii si aveti deja ingredientele pentru o petrecere pe cinste.

Ingrediente:
  • 500 grame pulpa porc
  • 5-6 carnati de oaie traditionali
  • 6 feliute kaiser afumat
  • 300 grame ficat de porc
  • 250 grame ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 400 ml suc de rosii/4-5 linguri bulion
  • 1 ardei rosu iute
  • usturoi
  • ulei
  • telemea si oua prajite pentru servire
  • sare, piper si boia
Carnea de porc se taie cubulete si se prajeste in ulei. Se scoate carnea si se caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras si ciupercile.
Adaugam feliutele de kaiser afumat, carnea prajita mai devreme si ficatul de porc taiat cubulete. Cand legume si carnea s-au calit, se toarna peste tochitura 250 ml apa si lasam sa fiarba.
Cand toate legumele si carnurile sunt fierte se adauga sosul de rosii/bulionul precum si carnatii de oaie taiati bucatele. Se lasa sa fiarba tochitura pana cand sosul scade. La final se condimenteaza cu sare, piper, ardei iute si usturoi tocat fin.
Servim cu mamaliguta, oua prajite si telemea presarata deasupra.
Pofta buna!

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

Tochitura Angst

5 comments:

Ce mult imi place tochitura.....mmm......delicioasa.

Maria, recunosc ca si mie mi-a placut. Dupa cum spuneam, merge o data pe an un mic exces culinar traditional :)

E foarte buna tochitura. Si foarte faina propunerea celor de la Angst.
frumos din partea lor.

Nu te supara, dar aceasta reteta de tochitura nu prea e traditionala. Tochitura originala sau cel putin care se intalneste in Moldova, Bucovina, Maramures nu are legatura cu legumele. Se face numai din carne, sunculita, carnati, ficat si rinichi de porc. De fapt tochitura este pomana porcului atunci cand se taie porcul si se aduce ofranda. Se serveste cu branza, ou ochi si mamaliguta si evident e foarte delicioasa. Reteta asa cum ai prezentat-o se utilizeaza in sud, dar de fapt e o tocanita, scuze, nu vreau sa supar!

Salutare, anonim (tare mult mi-ar placea sa te semnezi ...cel putin asa mi se pare corect ...sa-ti asumi si o identitate).
Nu am de ce sa ma supar, este parerea ta. Stii cum se spune ..."cate bordeie atatea obiceie" ...asa pregatesc asa zisa tochitura ...tocanita ...sau cum s-o numi (adaptata la zile noastre).
Ce-i drept sunt din Sud, dupa cum ai presupus...
Asa ca stai linistit sau linistita ...nu i nicio suparare :)

Sa ai o seara faina!javascript:void(0)

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More