Daca-i toamna, inseamna ca-i loc de placinte. Acu-i momentul sa revenim la cocaturi de-ale cuptorului ...pentru inceput va propun...placinte taranesti cu dovleac si nuci.

Ingrediente aluat:
  • 450 grame faina
  • 15 grame drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 100 grame unt + 50 grame (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
Dizolvam drojdia si framantam un aluat din ingredientele pe mai sus (doar 100 grame unt). Nu necesita timp de dospire. Aluatul se imparte in doua si se intinde intr-un strat cat mai subtire in doua foi. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac si se pun din loc in loc cubule mici de unt. Se strange foaia si se taie pe jumatate. Se obtin astfel 4 bucati de placinta, pe care le punem in tava tapetata cu faina. Ungem pe deasupra placinta cu unt topit si o dam la cuptor pana se rumeneste. 

Ingrediente umplutura:
  • un dovleac placintar (aprox. 1 kg)
  • zahar (las la aprecierea fiecaruia cantitatea)
  • scotisoara
  • doua maini zdravene de nuci
  • un praf de sare
Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau in robotul de bucatarie. Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara,  zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa. 

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

0 Comentarii