sâmbătă, 24 iulie 2010

BRUSCHETE CU DOVLECEL

Afara caldura e cumplita, soare mult soare si week-end de relaxare ...
Pentru ca nu e cazul sa zabovim prea mult prin bucatarie, va propun azi o gustare rapida si foarte gustoasa ...bruschete cu dovlecel. Mie imi plac foarte mult bruschetele mai ales ca se pot face tot felul de combinatii : cu rosii si masline, cu ciuperci, cu ardei copt si branza, etc.
Voua care combinatie va place cel mai mult? Astept ideile voastre ...

Ingrediente:
  • 1 dovlecel 
  • 3 felii de paine mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • o lingura de parmezan (optional)
  • o lingura ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
Taiem dovlecelul in feliute potrivite (nici prea subtiri, dar nici prea groase), le dam cu sare si lasam deoparte. Intre timp pregatim gratarul, iar cand este incins punem feliile de dovlecel. Avem grija sa le  frigem pe ambele parti. Prajim feliile de paine, razuim pe fiecare cate o bucatica pe usturoi, stropim cu ulei de masline si punem cate 3 feliute de dovlecel. Presaram parmezan (daca renuntam la acesta, obtinem un preparat de post) si patrunjel proaspat.

S-aveti pofta buna si o zi cat mai racoroasa !!!

Bruschete cu dovlecei
Bruschete cu dovlecei



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei