marți, 22 iunie 2010

MAZARE NOUA

Nimic nu se compara cu o mancarica de mazare noua ...si daca mai pui la socoteala ca ai cules-o chiar tu din gradina bunicii, apoi ai curatat-o si pregatit-o. Azi va recomand o mancarica pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Singura parte mai complicata ar fi indepartarea tecilor de mazare, insa ...cu rabdarea treci marea :)

Mazare noua

Ingrediente:
  • 1 kg mazare noua
  • 500 grame piept de curcan
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 3 cartofi noi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • marar proaspat
  • sare, piper si fulgi de chili sau boia
Punem carnea de curcan taiata bucatele la fiert (da, eu fierb carnea si nu o prajesc, e mult mai sanatos). Intre timp curatam si tocam legumele. Calim ceapa, adaugam morcovul, ardeiul gras, cartofii si dovlecelul. Lasam sa se patrunda bine si adaugam mazarea. Amestecam si calim legumele inca 2-3 minute. Adaugam apa in care am fiert carnea si completam cu apa pana cand nivelul lichidului depaseste mazarea. Punem si bucatile de curcan si lasam sa fiarba in continuare. Condimentam cu sare, piper, boia si amestec de legume uscate.

Mazare noua
 
Cand mazarea este fiarta adaugam sucul de rosii si lasam mancarica sa fiarba pentru inca 15-20 de minute. Indepartam vasul de pe flacara si presaram marar proaspat tocat. Va doresc pofta buna !!!

Mazare noua


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei