miercuri, 9 iunie 2010

INGHETATA DE CAPSUNE

Anul acesta fructele mele preferate sunt capsunele, asa ca am profitat din plin de aparitita fructelor din productia autohtone. Capsunele sunt o sursa excelenta de vitamine, saruri minerale, enzime si sunt fructele ideale pentru regimurile de slabit.
Cum afara atmosfera devine din in ce mai incinsa si nu-i chip sa stai in bucatarie, era cazul sa ne racorim un pic si cum altfel decat cu o inghetata ....o inghetata de capsune

Ingrediente:
  • 300 grame capsune romanesti
  • 10 capsune pentru servire si decor
  • 100 grame smantana 15%
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri sirop de agave
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita amidon alimentar

Intr-un vas cu peretii inalti sau intr-un blender, se pun capsunele curatate si spalate, impreuna cu smantana, mierea, siropul de agave, amidonul si un praf de sare. Mixam bine compozitia, turnam amestecul intr-un vas si dam la congelator. Dupa prima ora, scoatem vasul si spargem cristalele de gheata formate. Este indicat de procedam astfel de 2-3 ori. Inainte a servi inghetata, scoatem vasul din congelator si lasam sa se topeasca usor, pentru a putea introduce clestele de inghetata. Servim alaturi de capsune proaspete.
                                                         Pofta buna va doresc!!! 

Inghetata de capsuni

Reteta este cat se poate de simpla, o joaca de copil, mai greu cu timpul de asteptare la congelator. Din punctul meu de vedere este foarte buna, deoarece nu contine zahar, este foarte foarte aromata si parfumata datorita capsunelor.

Inghetata de capsuni

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei