luni, 24 mai 2010

PLACINTA CU SPANAC SI STEVIE

Daca anul trecut am incercat Spanakopita si ne-a placut foarte mult, anul acesta am pregatit-o din nou. Singura diferenta este ca i-am adaugat si doua legaturi de stevie, care ramaseseram stinghere prin sertarul cu legume al frigiderului. Combinatia de branza feta si spanac este absolut delicioasa. Iata acum si reteta:

Ingrediente:
  • 1 kg spanac
  • 2 legaturi de stevie
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 400 grame branza feta
  • 1 pachet de foi de placinta
  • ulei pentru foi
  • sare, piper si un pic de boia
      Pregatim umplutura: lasam 3-4 minute spanacul si stevia curatate in apa clocotita, scurgem de surplusul de lichid si apoi tocam. Amestecam cu branza feta, marar si patrunjel proaspat tocat. condimentam cu sare si piper.
      placinta1
      Luam cate o foaie de placinta, o pliem in doua si taiem. Impaturim inca o data fiecare foaie obtinuta. Ungem fiecare fasie astfel obtinuta cu ulei, punem cate o lingura de umplutura de spanac si stevie si pliem, formand triunghiuri.
      placinta3
      Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem bucatile de placinta si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptor, avand grija sa intoarcem fiecare bucata de placinta. De preferat este sa le serviti dupa ce s-au mai racorit, cu un pahar de lapte batut. Va doresc pofta buna!
      placinta2
      placinta4

      Copyright © 2014 În bucataria Sabinei