"Niciun week-end fara peste" !!! Inca ma tin de promisiunea aceasta ...fie ca este la cuptor, la gratar si mai putin prajit ...dar este peste.
De preferat ar fi sa mergeti sa cumparati peste proaspat de la o pescarie ...si nu de la un supermarket sau hypermarket. Eu am avut neplacerea sa cumpar si sa constat acasa ca nu era tocmai proaspat. Evident puteti avea aceeasi neplacere si cu pescaria, insa probabilitatea este mai mica.

Stiati ca „in tarile UE consumul de peste este, in medie, de 20 kilograme pe locuitor pe an, cei mai mari consumatori fiind Portugalia şi Spania cu 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an” in timp ce in Romania este de numai 4,5 kg/ locuitor ???? (www. financiarul.ro)

Dar sa trece sa preparam salaul cu legume ...

Ingrediente:
  • 2 bucati salau
  • 2 lamai
  • 3 crengute de rozmarin proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • legume congelate
  • 3 linguri sos de soia
  • boia
  • apa
Pestele se curata, ii taiem coada, capul si aripioarele, il spalam bine si il stergem cu un prosop de hartie pentru a absorbi apa. Il stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare, piper si boia. Adaugam crengutele de rozmarin inauntru si doua felii de lamaie.
Punem pestele intr-un vas uns cu ulei de masline, adaugam restul de felii de lamaie si o cescuta de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim garnitura de legume: legumele congelate le sotam adaugand doua linguri de sos de soia.
Servim pestele alaturi de legume. Va doresc pofta buna !!!



0 Comentarii