miercuri, 17 martie 2010

CIORBA DE PIPOTE SI INIMIOARE

Azi avem o ciorbita ...de data aceasta din maruntaie de pui. Nu-i asa ca atunci cand erati mici, bunica sau mama va punea in farfurie ...pipotica sau inimioara??? Iata o ciorba cu o multime de pipotele si inimioare ...sa ajunga pentru toata lumea.

Ingrediente:
  • 400 grame amestec pipote si inimi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina albitura
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 telina
  • fidea
  • 1 cutie rosii intregi in suc
  • 1 cana de bors acru
  • un praf de sare
Spalam pipotele si inimile, le curatam bine si le punem la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa adunam spuma pe care o va lasa carnea. Curatam si taiem in cubulete mici legumele (morcovii, telina, albitura). Tocam si coditele de patrunjel.
Adaugam toate legumele in oala cu ciorba. Ceapa o punem intreaga, dar dupa ce a fiert o pasam si o punem in ciorba. Cand carnea si legumele au fiert adaugam rosiile tocate marunt. Condimentam cu sare dupa gust. Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute si apoi adaugam fideaua.
Dam borsul in clocot, iar apoi il adaugam in ciorba. Servim cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna va doresc!!!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei