De mult timp mi-am propus sa postez aceasta reteta si in sfarsit am reusit. Este o combinatie de sarmale imprastiate cu varza a la Cluj, spuneti-i cum doriti, insa important e rezultatul.

Ingrediente:
  • 1 varza murata medie
  • 500 grame carne tocata porc
  • 100 grame orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 feliute bacon
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • sare, piper si boia
Taiem fasiute cat mai mici varza si feliile de bacon. Intr-un vas mai inalt le calim si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Lasam la foc mic si amestecam din cand in cand.


Fierbem orezul, indepartam apa si lasam sa se raceasca. Acum pregatim umplutura. Calim ceapa, adaugam morcovul dat pe razatoare. Luam vasul de pe foc si adaugam orezul si carne. Amestecam bine si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru.
Ungem cu ulei un vas ceramic sau o cratita cu strat dublu, punem un strat de varza calita, un strat de carne si unul de suc de rosii. Alternam straturile, iar ultimul trebuie sa fie de suc de rosii.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 2h-2h 1/2, dar cel mai bine este sa o incercam.
Se serveste cu ardei iute sau smantana. Pofta buna va doresc!!!

Pofta buna!

0 Comentarii