marți, 1 decembrie 2009

PILAF DE CURCAN CU LEGUME

Dupa cum spuneam mai devreme din curcanul de tara primit de la bunica am pregatit si pilaf cu legume.

Ingrediente:
  • carne de curcan (1 copan si 1/2 piept)
  • legume (1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 ardei capia)
  • un castron de orez (amestec orez normal si orez salbatic)
  • o cutie de ciuperci
  • legume uscate
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat tocat
Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa. Curatam spuma pe care supa o va face la suprafata. Intre timp pregatit legumele: curatam, spalam si taiem morcovii, telina si ardeiul capia.

Cand carnea este fiarta, o scoatem din supa si indepartam oasele. La supa initiala adaugam orezul, carnea de curcan si ciupercile. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam pilaful pe foc inca 15 minute si apoi dam vasul la cuptor.

Din cand in cand verificam daca mai este nevoie de apa. Tinem pilaful la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute.
Servim fierbinte cu garnitura de muraturi, salata de rosii sau sfecla rosie.


Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei