joi, 5 noiembrie 2009

CIORBA DE PUI

Ce poate fi mai bun in zilele mohorate de toamna decat o farfurie (sau o strachioara) cu ciorba fierbite? Inca se mai gasesc ceva legume la tarani prin piata, asa ca facut o delicioasa ciorbita de pui.

Ingrediente:
  • carne pui (spate, aripi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde si unul rosu
  • codite de telina
  • telina
  • 4 rosii coapte/ suc de rosii
  • fidea sau taietei de casa
  • legume uscate (tip Knorr)
  • bors
  • patrunjel
Punem carnea la fiert, iar intre timp pregatim legumele: morcovii ii dam pe razatoare, ardei, ceapa, telina si coditele le tocam in bucatele mici. Indepartam spuma lasata de carne, apoi adaugam legumele si condimentam cu sare, piper si amestec de legume uscate. Lasam sa fiarba, iar cand legumele si carnea sunt fierte adaugam rosiile/sucul de rosii.


Punem o cana de bors la fiert, iar cand da in clocot o adaugam peste ciorba de pui. Acum adaugam si fideaua sau taiteii de casa. Mai lasam ciorbita pe foc timp de 15 minute, iar la final dupa ce stingem focul presaram patrunjel proaspat tocat.


Se serveste cu ardei iute sau dreasa cu smantana. Va doresc s-aveti pofta!!!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei