Spanacul este o "verdeata" importanta din punct de vedere nutritiv, contine o multime de saruri minerale, vitamine, aminoacizi, protide, glucide. Stia Popey marinarul ce stia?
Va recomand sa profitati, sa pregatiti spanac cat inca se mai gaseste la piata in stare naturala. Aizi postez pas cu pas reteta de spanac cu ou intocmai cum o pregatim noi cei din sudul tarii. Tot din gama spanacului, va recomand Spanakopita, un delicios aperitiv cu branza Feta si spanac, despre care am vorbit cu ceva timp in urma.

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 1 catel mic de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 2 cepe mici
  • sare, piper si boia
  • 2 oua
Frunzele de spanac se spala si se curata de codite. Intr-un vas punem la fiert 2 litri de apa in care adaugam 1 lingurita de sare. Cand apa fierbe adaugam frunzele de spanac si lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Scoatem frunzele si pastram separat apa in care a fiert spanacul. Tocam frunzele de spanac si le dam deoparte.
Calim ceapa, adaugam o lingura de amestec de legume (sau condimente de tip Knorr), iar cand ceapa este calita adaugam spanacul tocat. Amestecam bine, adaugam rosiile date pe razatoare, doua cani de apa (din cea in care a fiert spanacul) si lasam sa fiarba pana cand apa scade.
Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust, iar spre final adaugam usturoiul tocat marunt (pentru a nu-si pierde aroma).
Pregatim cate doua oua ochiuri pentru fiecare portie si servim alaturi de spanac.
Pofta buna!

0 Comentarii