miercuri, 14 octombrie 2009

FICATEI IMBRACATI

Ficateii de pui sunt o sursa importanta de fier, fiind indicati pentru cei mici, pentru persoanele anemice sau pentru cei care sunt tin diferite diete. Astazi va prezint o reteta pe care o stiu de la mama, asa a reusit ea sa ne convinga (pe mine si pe fratele meu) sa mancam ficateii de pui fara sa facem nazuri.

Ingrediente:
  • ficatei de pui
  • costita afumata/kaiser
  • 3 ardei capia rosii
  • 5 rosii coapte
  • sare, piper, boia
  • ulei
  • scobitori
Taiem costita afumata sau kaiserul in felii subtirele. Ficateii de pui ii condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Luam cate o bucata de ficatel (daca este prea mare o taiem pe jumatate) si o imbracam cu o felie de costita afumata. Prindem cu o scobitoare de doua ori. Procedam la fel si cu celelalte bucatele de kaiser si ficatei.
Intr-un vas cu ulei prajim ficatei imbracati in kaiser. Dupa ce s-au rumenit adaugam ardeii capia taiati in felii subtiri. Lasam sa se caleasca bine. Apoi adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa fiarba. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia si lasam la foc inca 15 minute. Daca sosul scade prea mult (depinde de ce rosii avem), mai adaugam putina apa.
Se serveste cu muraturi, salata preferata si neaparat patrunjel proaspat presarat deasupra.
Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei