joi, 1 octombrie 2009

CIORBA RADAUTEANA

Continui seria supelor si ciorbitelor cu o ciorba radauteana simpla, gustoasa, pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana cremoasa.
Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu o reteta culinara de succes, incearca o si nu-ti va parea rau.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui mai mare + partea din spate a puiului
  • 3 ardei grasi (2 rosii si 1 verde)
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • 4 bucatele de usturoi
  • 200 grame smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • legume uscate (tip Knorr)
  • sare si piper

Punem carnea de pui la fiert impreuna cu ceapa, avand grija sa adunam spuma care se aduna la suprafata. Intre timp sa fim eficienti - pregatim legumele (morcovii, ardeii, albitura): le spalam si le tocam in cubulete mici.
Cand carnea de pui este fiarta o scoatem din supa si adaugam legumele. Curatam de carnea de pui de pe oase si o taiem fasiute. Adaugam la supa noastra carnea de pui si continuam fierberea. Condimentam cu sare, piper si amestec de legume uscate sau Knorr.
Intr-un vas punem smantana, usturoiul pisat si cele trei galbenusurile pe care le omogenizam bine. Cand legumele din ciorba au fiert, luam vasul de pe foc si adaugam in smantana un polonic de supa, apoi turnam smantana astfel diluata in supa. Procedam in felul acesta pentru a nu taia smantana. Este recomandat ca smantana sa fie la temperatura camerei.
Mai lasam sa fiarba un clocot, apoi luam vasul de pe foc, potrivim de sare si piper dupa gust ...si gata ciorba radauteana.
Se serveste cu surplus de smantana (daca preferati) si ardei iute, pastai iuti sau otet ...pofta buna sa aveti!!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei