marți, 22 septembrie 2009

FRIPTURA DE PUI LA CUPTOR

Iata o idee pentru masa de pranz sau pentru cina ...pui la cuptor cu garnitura de cartofi, o mancare usoara si absolut delicioasa. Fiecare dintre noi pregateste aceasta mancare insa "cate bordeie atatea obiceie".
Astazi vreau sa va povestesc despre varianta pe care o pregatesc eu.

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui superioare
  • 400 grame cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • cateva masline
  • 4 linguri sos de soia
  • ulei de masline
  • chilli
  • legume uscate Sanovita (in loc de Knorr sau alte minunatii de genul Vegeta
  • rozmarin proaspat
  • sare si piper
  • salata de rosii (rosii, ardei, ceapa, patrunjel verde)
Intr-un vas punem carnea de pui (spalata in prealabil) si ii adaugam 2 linguri ulei de masline, sos de soia, apoi condimentam cu chilli, sare, piper si amestec de legume uscate. Presaram rozmarin proaspat. Acoperim vasul si dam la frigider pentru o ora.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert timp de 10 minute in apa cu un praf de sare.
Pregatim un vas pe care il ungem cu ulei de masline, punem cartofii (scursi de apa), maslinele, condimentam cu sare, piper si chilli. Adaugam si usturoiul fara sa-l curatam de coaja, ci doar presam bucatile cu mana cat sa spargem coaja (e un truc pe care l-am intalnit la mai multi bucatari). La final punem carnea de pui. Punem 100 ml apa si doua-trei linguri de ulei de masline.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Verificam din cand in cand sa nu se lipeasca de vas.
Servim cu salata de rosii si patrunjel. Pofta buna!

2 comments:

n-am inteles "secretul" cu usturoiul

usturoiul il zdrobesti tu cu mana fara sa-l cureti de coarja....e mai gustos....mancarea iese mai gustoasa

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More