joi, 6 august 2009

TAITEI DE OREZ LA CUPTOR

O idee pentru micul dejun, o combinatie fericita intre taitei de orez, spaghete si branza dulce, completat de stafide si de bucatele de mere. Este usor de pregatit si gata in scurt timp. Recomandat sa fie facut de cu seara, deoarece dimineata nu prea e timp de bucatarit :)

Ingrediente:

  • 150 grame taitei de orez
  • 100 grame spaghete/paste
  • 1 mar
  • 2 oua
  • 300 grame branza dulce
  • 200 grame zahar
  • 3 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilinat
  • stafide
Fierbem pastele si taitei separat (taitei se fierb mai repede 2-3 minute). Separat amestecam branza cu zaharul si mierea, zaharul vaniliat, stafide, oua si un praf de sare. Curatam marul de coaja, taiem bucatele mici si le adaugam in compozitia de branza.
Amestecam pastele si taitei cu amestecul de branza. Punem compozitia obtinuta intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu gris. Eu am folosit o forma de silicon, iar aceasta nu necesita sa fie tapetata.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (depinde de cuptor). Prajitura este gata cand devine aurie. Ideala pentru micul dejun. Pofa buna !

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei