miercuri, 26 august 2009

ARIPIOARE DELICIOASE

Cand sunteti presati de timp, dar totusi e musai sa pregatiti ceva bun de mancare, iata ce va recomand: aripioare de pui delicioase. Rosii proaspete, ulei de masline, ierburi italiene si carne de pui ...o minunatie.

Ingrediente:
  • 10 aripioare de pui
  • 5 cartofi potriviti
  • 3 rosii coapte
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri cu mustar cu boabe
  • chili si ierburi italiene
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper
Spalam si stergem cu un servet curat aripioarele de pui. Adaugam doua linguri ulei de masline, sosul de soia, mustarul si condimentam cu sare, piper, chili si ierburi italiene. Amestecam bine si dam deoparte la frigider. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete; la fel procedam si cu rosiile, le taiem in bucati potrivite. Amestecam cartofii cu rosiile, adaugam ulei de masline si condimentam cu chili, sare si piper. Intr-un vas punem aripioarele, iar in altul cartofii. Introducem cele doua vase in cuptorul preincalzit din timp si lasam aproximativ 30-40 de minute (timpul difera de intensitatea cuptorului).
Aripioarele se servesc calde alaturi de cartofi, presarati cu patrunjel tocat marunt. Pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei