joi, 5 februarie 2009

PAINE FOARTE PUFOASA

Ingrediente:
  • 500 grame faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 100 grame faina integrala
  • 100 grame faina secara
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • masline Kalamata tocate
  • seminte de in
  • o lingurita sare
Pe mana curata punem toata cantitatea de faina. Pregatim maiaua din drojdie, zahar, 2-3 lingurite de apa calduta si faina. In mijlocul gramajoarei de faina facem o gropita si punem maiaua la dospit cateva minute. Adaugam uleiul de masline.


Adaugam maslinele tocate, semintele de in, sarea, restul de apa si laptele si framantam aluatul.














Dam forma rotunda painicii, o crestam pe mijloc si o punem la crescut in vasul in care o vom coace. Presaram tarate fine de grau de deasupra.















Lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul si dam la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Lasam sa se raceasa si abia apoi puteam taia. Va asigur ca aceasta painica este foarte gustoasa.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei