joi, 26 februarie 2009

PRAJITURA BRONZATA

Ingrediente:
  • 5 oua mari
  • 1,5 cani zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 8 linguri cu lapte
  • 200 grame unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri cafea macinata
  • 1,5 cana de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilinat
  • o mana de nuci si migdale tocate
  • 100 grame cicolata neagra topita
  • 100 grame ciocolata pentru ornat
Zaharul, scortisoara, mierea, untul si laptele se pun intr-un vas la foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. adaugam la final si cafeaua macinata. Separam albusurile si le batem spuma, in timp ce galbenusurile amestecam usor cu un praf de sare si treptat adaugam din compozitia de unt si zahar.
Peste compozitia de galbenusuri astfel obtinuta adaugam faina amestecata cu praf de copt. Tot acum topim si ciocolata neagra si o incorporam in compozitie. Acum urmeaza sa punem albusurile batute spuma, dar amestecam cu grija de sus in jos, cat mai usor.

Intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt, turnam aluatul rezultat, peste care adaugam nuci, migdale tocate si ciocolata taiata bucatele. Dam tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea :)

Cand e gata, scoatem prajitura de la cuptor si o lasam la racit. Intre timp mai topim cateva cubulete de ciocolata pentru a o orna: fiecare dupa bunul plac. Prajiturica bronzata merge de minune cu o cafeluta. Pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei