luni, 17 noiembrie 2008

TURTITE CU MALAI

Ingrediente:
  • 80 grame malai
  • 200 grame faina
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte caldut
Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din faina, malai, sare, drojdia topita si restul de lapte. Se framanta bine bine aluatul si se lasa la dospit timp de o ora. Se imparte aluatul in 5-6 bucati si se intinde cat mai bine si pe cat posibil i se da o forma rotunda. Aluatul permite sa fie lucrat cu mana. Se incinge o tigaie de teflon pe aragaz. Se coc turtitele noastre pe ambele parti, la foc mic, cu grija sa nu se arda. Noi le am servit cu branza cu smantana, patrunjel si marar. Bunica mea facea astfel de turtite cand era pe fuga si nu aveam paine. Sunt delicioase. Pofta buna!











Copyright © 2014 În bucataria Sabinei