Biscuiti cu ovaz ... ideali pentru o gustare sau chiar micul dejun.

Ingrediente:
  • 80 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 3 linguri de miere
  • 250 grame fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • cateva stafide
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingura cu varf cu scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 140 grame faina
Pentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si cele doua oua, sarea, mierea si scortisoara, stafidele, fulgii de ovaz (scursi de lichid de apa), iar in final faina. Pasta trebuie sa fie foarte vartoasa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, formam biscuitii cu ajutorul unei linguri.
Dam tava in cuptorul preincalzit, iar cand biscuitii devin usor rumeni, sunt gata. Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca. Va doresc pofta buna!



0 Comentarii