miercuri, 15 octombrie 2008

PAINE NEAGRA CU TARATE

Ingrediente:
  • 1 plicutet drojdie uscata
  • rozmarin
  • 1 pahar apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • cat cuprinde - amestec de faina alba, integrala si tarate de grau (proportii in functie de preferinta, atentie insa nu exagerati cu taratele pentru ca altfel paine devine cleioasa)
  • sare

Topim drojida in cateva lingurite de apa calda si punem in mijlocul fainii, plamadim un mic aluat si lasam sa cresca cateva minute.

Adaugam condimentele (sare si rozmarin) si treptat apa, uleiul de masline si amestecul de faina, iar apoi framantam bine bine. Lasam la dospit aluatul obtinut aproximativ o ora (intre timp eu am fost la targul roadelor de toamna :))
Intoarsa acasa, am impletit painea si am dat o la cuptor pentru aproximativ o ora.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei