joi, 23 octombrie 2008

CORNURILE LAUREI

Ingrediente:
  • 1 cubulet drojdie proaspata (25 grame)
  • 500 grame faina
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 grame unt
  • 90 grame zahar
  • praf de sare
  • fulgi de cioco sau gem pentru umplutura
  • 1 galbenus pentru culoare
Facem un aluat din toate ingredientele mentionate (mai putin dulceata sau ciocolata si galbenusul). Lasam la dospit o ora. Intindem aluatul pe cat se poate intr o forma rotunda. Taiem aluatul in triungiuri, punem umplutura la baza si rulam spre varf. Punem cornurile intr o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si le mai lasam sa creasca vreo jumatate de ora. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Le putem pudra cu zahar vanilinat/ glazura cu ciocolata. Merg perfect dimineata cu o cana de cacao, cafea cu lapte si chiar si cu ceai.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei