luni, 6 octombrie 2008

CHIFLE MIC DEJUN

Ingrediente:
  • 10 grame drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 400 ml apa calduta
  • seminte de in, dovleac si floarea soarelui
  • praf de chimen
  • faina cat cuprinde (eu am amestecat si ceva faina integrala)
  • 2 linguri ulei de masline
  • albus de ou (lipici)
  • sare
Din drojdie, o lingurita de zahar, un pumn de faina, sare si o cescuta de apa facem o plamadeala pe care o lasam sa se odihneasca un sfert de ora. Dupa ce a crescut adaugam treptat restul de faina si apa, uleiul, praful de chimen si semintele de in si framantam.
Dam aluatul sa se odihneasca intr un loc cald (eu de obicei il pun langa aragazul care are un ochi deschis) pentru o ora.










Formam chiflele, le ungem cu albus de ou batut si "lipim" semintele de floarea soarelui si de dovleac. Le coacem apoi cam 30-40 de minute, cand s au rumenit sunt gata.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei