Aceasta prajiturica este foarte satioasa si foarte gustoasa pentru amatorii de tot felul seminte. Reteta o stiu de la mama. Imi place pentru ca este mai sanatoasa decat alte dulciuri, mult mai eficienta si in plus se pregateste foarte repede.


Ingrediente:

  • foi de napolitana
  • alune, fistic, nuca, migdale
  • seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui
  • 4 albusuri de ou
  • 100 grame zahar
  • 3 linguri cu miere
  • un praf de sare

Maruntim semintele cu ajutorul robotului de bucatarie. 
Albusurile le batem spuma adaugand treptat cu zahar, apoi adaugam mierea si se pun pe baie de aburi  pentru inca 5-10 minute.  Acesta va fi "lipiciul" semintelor.

Amestecam semintele cu "lipiciul" si un praf de sare. Luam prima foie de napolitana, punem un start de seminte, apoi a doua foaie de napolitana, presam un pic si din nou punem un strat de seminte si tot asa pana la a patra foaie, care va fi si ultima. Punem peste prajitura un servet curat si apoi presam cu un alt obiect mai greu (spre exemplu un tocator). Lasam cateva ore la presat si apoi o taiem in forma dorita. Pofta buna !!!


0 Comentarii