duminică, 21 septembrie 2008

LEBEDE

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 190 grame faina
  • 150 ml ulei
  • 375 ml apa
  • sare
  • frisca (la plic+ 150 ml lapte)
  • crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte)
  • zahar pudra pentru ornat
Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.









Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau putin unt, punem aluatul in forma de gogosica sau baton (daca vrem sa facem eclere). Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata. Pentru gatuturi facem forma literei S din acelasi aluat (puteti sa folositi o punguta pentru a i da mai aceasta forma). Intre timp pregatim frisca si crema de vanilie dupa informatiilor de pe plic. Incepem asamblarea: taiem gogoselele pe jumatate.










Adaugam fiecarei gogosele crema de vanilie si frisca, punem si gatutul, iar aripile se formeaza din capacul (gogoselii) taiat pe jumatate sau mai mic. Le dam la frigider pentru cateva minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand sunt servite.











Aceste prajiturele au foarte mare priza la "public". Necesita ceva timp pregatirea, dar credeti-ma ca merita efortul !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei