Inca mai profit de vremea fructelor proaspete, mai ales de fructele de padure ...si incerc sa pregatesc prajiturele care sa le contina ...in numar cat mai mare. Imi plac la nebunie fructele ...proaspete, dar si cele din compot.

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 1 pachet de margarina
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de zahar tos
  • 4 linguri de lapte
  • 480 grame faina
  • 1 plic de amoniac
  • 500-600 grame afine sau alte fructe de padure
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
Avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cele patru linguri de zahar pudra se amesteca impreuna cu untul, esentele, praful de sare, apoi adaugam pe rand cate un galbenus, apoi smantana. Amestecam bine bine. Amoniacul se stinge cu cele 4 linguri de lapte si se adauga in compozitie. Urmeaza faina. Se omogenizeaza bine.

Se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul tos. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia (3/4 din cantitate), se pun apoi fructele si deasupra se adauga albusurile spuma.

Adaugam in aluatul ramas doua cescute de faina, apoi se rade direct pe prajitura pentru a obtine fasiute de aluat. Dam tarta la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Prajitura este gata cand este rumanita. Se lasa sa se raceasca, apoi o pudram din besug cu zahar pudra. Este delicioasa !!!
Aceasta reteta o am de la mama strumphului meu si pe aceasta cale ii multumesc.



0 Comentarii