Imi place mult pentru painea de casa. Mai presus de toate este gustul care imi aduce aminte de vremea cand stateam vara la tara si ma trimitea bunica la brutarie ...mmm ce miresma, ce aroma ... ce vremuri ...

Ingrediente:
  • 1 cubulet de drojdie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cescute de lapte
  • 2 linguri de iaurt/smantana
  • cateva masline tocate
  • seminte de in
  • rozmarin
  • sare
  • faina cat cuprinde
Din toate ingredientele de mai sus se framanta bine bine un aluat, apoi se lasa la dospit intr un loc ferit de curent, vreme de o ora. Aprindem cuptorul din timp.


Se taie aluatul in doua bucati, se fac doua rulouri si se impletesc. Se pune in tava painea si se mai lasa cateva minute la dospit. Introducem tava in cuptor si din cand in cand ne uitam pe geamul aragazului si ne minunam cat a crescut. Cand s-a rumenit coaja, se face testul scobitorii (se introduce o scobitoare in paine si trebuie sa nu se mai lipeasca aluat).
Se scoate painea din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava, acoperind-o cu un prosop. Este gustoasa si foarte aromata.

0 Comentarii