marți, 5 august 2008

FRIPTURA CU SALATA DE PATRUNJEL

Putin cunosc faptul ca patrunjelul este o planta terapeutica, un excelent stimulator general al organismului care are foarte multe calitati printre care vindecarea starilor de rahitism al copiilor, dar este un foarte bun aliment impotriva starilor de anemie. Patrunjelul este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan. Este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac.

De aceea azi m-am gandit sa va propun o reteta mai putin obisnuita, in care bineinteles se foloseste din belsug patrunjel. Cu si fara aceste informatii mie tot imi place foarte mult aceasta combinatie si v-o recomand sa o incercati.


Ingrediente:
  • 4 bucati ceafa porc
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • rozmarin
  • 2 legaturi patrunjel
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
Se spala bine carnea si se condimenteaza cu sare si piper. Intr un mojar se piseaza usturoiul, apoi se adauga ulei de masline si frunze proaspete de rozmarin. Se unge carnea cu aceast amestec si se lasa la marinat pentru 1 ora. Apoi se pune pe gratar.

Intre timp, se spala bine bine cele 2 legaturi de patrunjel si se toaca marunt. Intr un castron se amesteca bine patrunjelul cu ulei de masline si zeama de lamaie pentru a se aroma. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga cubulete de rosii. Se serveste cu friptura de porc.

Pofta buna !!!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei